Филмово ревю: Фантастични животни и къде да ги намерим (Blogmas #5)

Режисьор: Дейвид Йейтс
В ролите: Еди Редмейн, Катрин Уотерстън, Дан Фоглър, Алисън Съдол, Езра Милър, Саманта Мортън, Джон Войт, Кармен Еджого, Рон Пърлман, Колин Фарел
Сценарист: Джоан Роулинг

Ревю: Нют Скамандър пристига в Ню Йорк със своя тайнствен куфар. Разбира се, ако мъгъл го отвори, ще си каже, че всичко е наред. Но това не е така. От там излизат вскакви същества като душко, например. То(й) обожава лъскави предмети и затова всява хаос, като се измъква от Нют. Е, да оставиш малко крадливо същество да се шляе насам-натам не се разминаава на никого, особено ако забъркаш и не-магьосник в цялата история. Всъщност така започва всичко – с куфар, душко, не-маг и бившия аврор Тина Голдстийн. Освен това из магьосническия свят се е развилнял черният магьосник Гриндълуолд.


Моето мнение: Само като се сетя колко се смях и ми става лошо. Освен това по време на рекламите си набелязах четири филма, които искам да гледам, и една книга, която искам да прочета. Филмът не беше това, което очаквах... не че очаквах нещо. Знаех съвсем бегло за какво става въпрос, но тъй като сценарият беше писан от Дж. К. Роулинг и отновов щях да попадна в магьосническия свят, реших, че ще го гледам. Всъщност някой неща не ми станаха съвсем ясни, например около Гриндълуолд и Вторият Салем, но предполагам, че ако прочета сценарият всичко ще ми се изясни. Филмчето беше леко, забавно и страшно интересно, особено по отношение на черният магьосник Гриндълуолд, който, както всички знаем още от първата книга за Хари Потър, е победен от Дъмбълдор. За Джони Деп нямя да казвам нищо, ще ви оставя да разберете сами.


 

Коментари

Популярни публикации от този блог

„Сянката на вятъра“ (Изток-Запад) от Карлос Руис Сафон

„Господари и господарки“ (Вузев) от сър Тери Пратчет

Приказката, която най-много ми напомня за зимата (Blogmas #2)